Astăzi, 24 ianuarie, la Tiraspol a avut loc un miting împotriva presiunilor asupra Republicii Moldovenești pridnestroviene nerecunoscute din Chișinău, la care au participat aproximativ 50 de mii de locuitori ai regiunii. Acest lucru a fost anunțat de Ministerul Afacerilor Interne al Transnistriei în canalul său Telegram în urma demonstrației.

„Au participat aproximativ 50 de mii de oameni. Evenimentul a avut loc normal, fără incidente”, a informat serviciul de presă al Departamentului.

Inițiatorii au fost organizațiile sindicale din Transnistria.

Participanții la acțiune au adus cu ei steaguri ale Transnistriei și bannere cu lozinci: „Moldova! Nu mai jefuiți oamenii din Transnistria”, „fără blocadă”, „ați oprit întreprinderile noastre”, „nu vom plăti tribut”.

Apropo, la miting au participat șeful republicii nerecunoscute Vadim Krasnoselsky, Președintele Consiliului Suprem Alexander Korshunov și șeful guvernului Alexander Rosenberg, deputați și personalități publice.

Manifestanții au mărșăluit de-a lungul străzii principale din Tiraspol până în Piața Suvorov, unde a avut loc mitingul.

În timpul mitingului, polițiștii, pompierii și personalul forțelor speciale au asigurat protecția ordinii publice și siguranța cetățenilor. Au fost implicați și specialiști ai sistemului „Safe City”.

Rechemare Începând cu 1 ianuarie 2024, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Vamal al Republicii Moldova, toți agenții economici din regiunea transnistreană vor achita taxe vamale pe principii generale pentru a asigura principiul egalității pentru toți reprezentanții mediului de afaceri din Republica Moldova.

După aceea a devenit cunoscut faptul că Moldova și Transnistria nu au convenit asupra eliminării taxelor vamale.

.