paudal.com

Javier Miley, care a candidat pentru coaliția libertariană de opoziție „Freedom is Coming”, a câștigat runda finală a alegerilor prezidențiale din Argentina. Acest lucru este raportat de Bloomberg.

După numărarea a peste 99% din voturi, Miley a primit sprijinul a peste 55% dintre alegători.

Candidatul coaliției de guvernare și actualul ministru al Economiei, Massa, au recunoscut înfrângerea și au felicitat-o pe Miley prin telefon.

„Acesta este președintele ales de argentinieni”, a spus el.

Actualul șef al statului, Alberto Fernandez, l-a felicitat și pe politicianul de opoziție pentru victoria sa și și-a exprimat speranța că în curând va putea începe să organizeze tranzitul puterii.

Miley s-a adresat susținătorilor săi aproape două ore mai târziu, după ce Massa a recunoscut înfrângerea. Noul președinte ales al Argentinei a promis că va scoate țara din criză și o va transforma din nou într-o putere mondială. El a cerut, de asemenea, politicienilor din cealaltă tabără să uite de diferențe și să se alăture schimbărilor viitoare.

„Astăzi începe restaurarea Argentinei, aceasta este o noapte istorică”, a spus politicianul publicului la sediul său, situat în hotelul Libertador din capitală.

Miley va prelua funcția de președinte pe 10 decembrie.

Rechemare, că candidatul „Partidului Nostru” Alexandru Petkov a câștigat alegerea primarului orașului Bălți, obținând 59,6% din voturi..