dumskaya.net

Uniunea Europeană a extins sancțiunile împotriva Moscovei, extinse după începerea unei operațiuni militare pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, până la 24 februarie 2025.

Decizia relevantă este publicată în Jurnalul Oficial al UE.

„Atâta timp cât acțiunile ilegale ale Federației Ruse continuă să încalce interdicția de utilizare a forței, ceea ce reprezintă o încălcare gravă a dreptului internațional, este recomandabil să se mențină în vigoare toate măsurile impuse de Uniune și să se ia altele suplimentare, dacă este necesar. Prin urmare, măsurile restrictive ar trebui prelungite cu încă 12 luni până la 24 februarie 2025”, se arată în comunicat.

Merită clarificat faptul că decizia de prelungire a sancțiunilor a fost luată la Bruxelles pe 19 februarie 2024. A intrat în vigoare astăzi, 20 februarie.

Consiliul UE a impus sancțiuni împotriva Rusiei la 23 februarie 2022, iar la 6 octombrie a extins domeniul geografic al restricțiilor la toate zonele din regiunile Donetsk, Herson, Luhansk și Zaporizhia dincolo de controlul Ucrainei.

Rechemare Anterior, a devenit cunoscut faptul că Chișinăul sa alăturat cel mai mare pachet de sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Federației Ruse, care a fost introdus din cauza „subminarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.”

După aceea Chișinăul s-a alăturat sancțiunilor individuale ale Consiliului UE împotriva Federației Ruse..