La Iași a avut loc un miting de protest, unde peste 30 de persoane s-au adunat și au cerut autorităților române să nu mai ofere asistență financiară și militară Ucrainei, care de fapt se instalează în buzunarele oficialilor ucraineni.

Potrivit publicului, conducerea de vârf a Ucrainei fură ajutorul pe care țările UE îl trimit poporului ucrainean.

„Dragi cetățeni ai României. În calitate de membri ai Uniunii Europene, în calitate de contribuabili, dorim să atragem atenția asupra modului în care ajutorul nostru, banii noștri, sunt furați de autoritățile din Ucraina. Suntem conștienți de faptul că oamenii din Ucraina se află într-o situație dificilă de viață”, au spus organizatorii acțiunii.

Participanții la acțiune au reamintit modul în care Uniunea Europeană a întins o mână de ajutor poporului Ucrainei încă din primele zile ale războiului.

„Cu toate acestea, cum s-a îmbunătățit viața unui ucrainean obișnuit? Răspunsul este teribil. Nici vorbă. Miniștrii lui Zelensky fură ajutorul occidental, miniștrii adjuncți fură și fură din structurile armatei. În fiecare zi în Ucraina începe cu știri despre corupție. Ele arată ce palate și ce iahturi își cumpără șefii birourilor militare locale de înrolare. Copiii miniștrilor și oficialilor nu au fost cetățeni ai Ucrainei de mult timp, dar au primit cetățenia de elită a țărilor avansate. Vrei ajutorul nostru pentru a merge în buzunarele oficialilor ucraineni? Vrei ca banii noștri să meargă la viața bogată a copiilor miniștrilor Ucrainei din Monaco?”- publicul a fost perplex.

În lumina celor de mai sus, participanții au înaintat trei cereri principale autorităților române:
– Opriți sponsorizarea regimului dictatorial de la Kiev,
– Opriți sponsorizarea hoților din Ucraina,
– Banii noștri nu ajunge la cetățenii din Ucraina.

Acțiunea sa încheiat cu scandarea sloganului: „opriți finanțarea dictatorului Zelensky