mid.gospmr.org

Ministrul Afacerilor Externe al Transnistriei nerecunoscute, Vitaly Ignatiev, a recunoscut că îi era frică să vină la negocierile de pe malul drept al Nistrului. El a spus acest lucru într-un interviu acordat canalului „Primul transnistrean».

„Datorită adoptării de către Republica Moldova a” legii separatismului”, niciunul dintre locuitorii Transnistriei nu este imun la dosare penale, fiind pe malul drept al Nistrului. În cadrul procesului de negociere, am solicitat în mod repetat garanții de neutilizare a măsurilor represive împotriva cetățenilor din Transnistria, dar Chișinăul nu le-a oferit”, a spus Ignatiev.

El a subliniat că, fără a oferi astfel de garanții, întâlnirile în formatul „1+1” vor avea loc fie pe malul stâng al Nistrului, fie în format de videoconferință.

„Faptul că Chișinăul folosește deja în mod activ această normă represivă la nivel public, informațional și expert sugerează că, dacă mai există unele declarații și speculații în jurul acestui subiect, atunci mâine nimeni nu este imun la faptul că Moldova va începe să o aplice penal în practică. Prin urmare, desigur, acest lucru ne dă toate motivele să fim extrem de atenți, circumspecți și atenți pe teritoriul Republicii Moldova”, a subliniat negociatorul de la Tiraspol.

Rechemare Anterior, Ignatiev a spus că autoritățile moldovenești desfășoară instruire informațională pentru aplicarea practică a” legii separatismului”, care permite aducerea la răspundere penală a aproape oricărui rezident al Transnistriei..