Este puțin probabil ca Transnistria nerecunoscută să ceară conducerii ruse să accepte regiunea în regiunea sa. Acest lucru a fost declarat de Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, la o conferință de presă, relatează Evropeyskaya Pravda.

„Nu sunt sigur că săptămâna viitoare transnistrenii – sau oricine va merge – vor merge pentru asta. Nu sunt sigur de acest lucru din informațiile pe care le am”, a spus Zelensky.

El a subliniat, de asemenea, că Ucraina nu a primit nicio solicitare din partea Republicii Moldova cu privire la posibila furnizare de asistență militară.

„Avem un război în desfășurare. Acesta este primul. Suntem în război cu Federația Rusă. Acesta este al doilea. Moldova nu ne-a contactat cu astfel de solicitări. Acesta este al treilea”, a spus Zelensky.

Să explicăm: pe 28 februarie, Transnistria nerecunoscută intenționează să organizeze pentru prima dată în 18 ani un congres al deputaților de toate nivelurile. În special, liderul Transnistriei nerecunoscute, Vadim Krasnoselsky, a inițiat convocarea unui congres al deputaților de toate nivelurile la Tiraspol în legătură cu”presiunea Republicii Moldova, încălcarea drepturilor și înrăutățirea situației socio-economice a transnistrenilor.”

După cum reamintesc mass-media, pe 29 februarie, Vladimir Putin va transmite un mesaj Adunării Federale a Federației Ruse.

Este de remarcat faptul că liderul opoziției Pridnestroviene, Gennady Chorba, a declarat că la această întâlnire, din ordinul Moscovei, vor exprima „o cerere din partea cetățenilor care locuiesc pe malul stâng al Nistrului” de a accepta Pridnestrovie în Federația Rusă.

Rechemare: yServiciul de informații Krajin a respins zvonurile că Transnistria ar cere să adere la Federația Rusă.

.