point.md

Bașcanul Găgăuziei, Evgenia Gutsul, după ce a vizitat Procuratura Anticorupție, a declarat că a fost acuzată într-un dosar deschis în urmă cu doi ani. Ea a făcut declarația corespunzătoare într-un comentariu adresat jurnaliștilor.

„Am fost acuzat. Acesta este un caz care de fapt a fost fabricat acum doi ani împotriva Mea și a Partidului șor”, a spus Gutsul.

În același timp, ea a acuzat Parchetul de presiune.

„Acesta este un caz politic, fabricat la instrucțiunile clare ale PAS și Maya Sandu”, a menționat șeful autonomiei, refuzând să ofere detalii.

Anterior, Hutsul a declarat că, în schimbul închiderii dosarului penal în care apare, Procuratura i-ar fi oferit să demisioneze și să calomnieze colegii din Partidul șor.

Rechemare: Pe 7 martie, a devenit cunoscut faptul căPrincipalul dosar împotriva bașcanului Găgăuziei va fi trimis în judecată.

Merită explicat: anterior, Gutsul, care a câștigat alegerile pentru șefia autonomiei în luna mai a anului trecut, a anunțat presiuni din partea conducerii Procuraturii Anticorupție din Moldova. potrivit acesteia, în schimbul închiderii dosarului penal în care apare, i s-a oferit să demisioneze și să calomnieze colegii din partidul de opoziție Shor. Ca răspuns, ea a declarat că nu se teme de dosare penale nefondate, care, în opinia ei, ar fi oricum închise..