tribuna.md

Inspectoratul General al Poliției a raportat că în timpul a 10 percheziții în birourile Partidului interzis șor din republică, au fost confiscate aproximativ 112 mii dolari, potrivit unui comunicat de pe site-ul Inspectoratului.

„Angajații Direcției pentru Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații, împreună cu angajații Parchetului pentru Combaterea Crimei Organizate și cazurilor speciale, declară peste 2 milioane de lei (112,8 mii dolari) recuperați de la membrii grupului infracțional „șor””, se arată în mesaj.

Se indică faptul că banii au fost confiscați în cadrul a peste 10 percheziții la Chișinău în cazul transportului unor înalți oficiali, bunuri și bani în favoarea Partidului.

Acesta notează reținerea unuia dintre suspecți pentru 72 de ore.

Anterior, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronika Drăgălin, a anunțat dosare penale împotriva membrilor Partidului șor sub acuzația de finanțare ilegală și spălare de bani.

Rechemare: Pe 19 iunie, judecătorii Curții Constituționale au emis o hotărâre potrivit căreia Partidul ȘOR a fost scos în afara legii.

26 iunie Ilan șor a anunțat crearea unui nou bloc politic în Republica Moldova.

Mai devreme am scris Că partidul interzis șor a făcut apel la Curtea Constituțională a Moldovei împotriva interdicției aprobate de Parlament asupra membrilor și activiștilor formațiunii de a participa la alegeri.

29 August Ministerul Justiției al Republicii Moldova a constituit o comisie pentru lichidarea Partidului șor, care a fost declarat ilegal de Curtea Constituțională (CC).

Să subliniem: La 24 ianuarie, Partidul șor, declarat ilegal din iunie 2023 și aflat în proces de lichidare, a fost exclus din registrul persoanelor juridice din Republica Moldova

Cu toate acestea după aceea Curtea Constituțională a ridicat interdicția membrilor partidelor interzise de a participa la alegeri.

.